På utkikk etter pølser med lite karbohydrater? Da vil jeg tipse deg om Jacobs utvalgte pølser, de selges på blant annet meny. Inneholder 0,3 gram karbohydrater pr 100 gram. De finnes i forskjellige typer og smaker, min favoritt er ostepølse. Min samboers favoritt er bratwurst.
Disse pølsene kan like godt slenges på grillen, som å stekes i panna. Foreløpig har jeg kun stekt de på panna, men gleder meg til å prøve de på grillen.
Barna ville ha pølser og potetmos til middag, da laget jeg likegodt blomkålmos til meg selv. Som faktisk er mye bedre enn potetmos.
Oppskriften på blomkålmosen jeg lager finner du her.
Søk i denne bloggen
torsdag 6. april 2017
onsdag 5. april 2017
Blomkålmos
Blomkålmos er hærlig tilbehør, og enkelt.
Når jeg lager kun til meg selv lager jeg på følgende måte:
1/2 hode blomkål
2 ss smør
2-3 ss fløte
salt
pepper
dill
Kutt blomkålen i buketter. La de kokes til det er mørt. ca 30 min. Hell av vannet. Tilsett smør og fløte. Mos/stapp eller bruk en stavmikser, til å mose blomkålen. Tilsett salt, pepper og litt dill. La det småkoke noen minutter før servering.
Her brukes blomkålmosen som tilbehør til kjøttboller.
Når jeg lager kun til meg selv lager jeg på følgende måte:
1/2 hode blomkål
2 ss smør
2-3 ss fløte
salt
pepper
dill
Kutt blomkålen i buketter. La de kokes til det er mørt. ca 30 min. Hell av vannet. Tilsett smør og fløte. Mos/stapp eller bruk en stavmikser, til å mose blomkålen. Tilsett salt, pepper og litt dill. La det småkoke noen minutter før servering.
Her brukes blomkålmosen som tilbehør til kjøttboller.
tirsdag 4. april 2017
kokoslapper
Lapper, små pannekaker laget med kokosmel. Denne oppskriften har få ingredienser, så denne røra lager du raskt.
Du trenger:
4 ss med kokosmel
1/2 ts bakepulver
2 ss seter rømme
2 ts sukrin
ca 1/2 dl vann
Rør sammen alle ingrediensene, rør inn vannet tilslutt. Ikke sikkert du trenger å tilsette alt vannet, tilsett nok vann til en smidig røre. Pass på at det ikke blir noen klumper.
Barna spiste disse lappene med kanel og sukker. Jeg brukte majones og hvitost.
Du trenger:
4 ss med kokosmel
1/2 ts bakepulver
2 ss seter rømme
2 ts sukrin
ca 1/2 dl vann
Rør sammen alle ingrediensene, rør inn vannet tilslutt. Ikke sikkert du trenger å tilsette alt vannet, tilsett nok vann til en smidig røre. Pass på at det ikke blir noen klumper.
Barna spiste disse lappene med kanel og sukker. Jeg brukte majones og hvitost.
mandag 3. april 2017
Laks i form
Laks i form med fløte
Svært enkel middag, som nesten lager seg selv.
Man kan putte valgfrie grønnsaker i formen. Denne gangen gjorde jeg det på følgendevis:
4 stykker med laks, delt i 2
1 brokkoli
1 rødløk
2 fedd hvitløk
sopp
2 dl fløte
Valgfritt krydder til laksen.
Kutt opp brokkolien, sopp og rødløk. Fin hakk hvitløk. Ta alt oppi en ildfastform. Legg laksebitene over, og hell over fløten til slutt.
Stekes på 220 grader i ca 20 - 25 min.
Svært enkel middag, som nesten lager seg selv.
Man kan putte valgfrie grønnsaker i formen. Denne gangen gjorde jeg det på følgendevis:
4 stykker med laks, delt i 2
1 brokkoli
1 rødløk
2 fedd hvitløk
sopp
2 dl fløte
Valgfritt krydder til laksen.
Kutt opp brokkolien, sopp og rødløk. Fin hakk hvitløk. Ta alt oppi en ildfastform. Legg laksebitene over, og hell over fløten til slutt.
Stekes på 220 grader i ca 20 - 25 min.
mandag 27. mars 2017
Ser forandring
Nå kan jeg virkelig se forandring på kroppen, særlig når jeg prøver gamle klær. Denne buksen er str. 52, det største jeg brukte var 56. Nå bruker jeg 40-42, kan ikke tro de gamle klærne har vært mine. Og de har til og med vært trange og ubehagelige.
Og kjøpe klær var tidligere ikke noe jeg likte å gjøre, fant aldri noe jeg hadde lyst på. Og det jeg ønsket å bruke var ikke stort nok. Nå kan jeg gå innom hvilken som helst butikk å finne klær. For en frihet. Trenger ikke lengere være avhengi av stor størrelse avdeling. Selv om jeg fremdeles oppsøker den avdelingen når jeg skal handle klær, gammel vane kanskje?
En dag skal jeg manne meg opp å ta ett før / etter bilde.
Og kjøpe klær var tidligere ikke noe jeg likte å gjøre, fant aldri noe jeg hadde lyst på. Og det jeg ønsket å bruke var ikke stort nok. Nå kan jeg gå innom hvilken som helst butikk å finne klær. For en frihet. Trenger ikke lengere være avhengi av stor størrelse avdeling. Selv om jeg fremdeles oppsøker den avdelingen når jeg skal handle klær, gammel vane kanskje?
En dag skal jeg manne meg opp å ta ett før / etter bilde.
lørdag 25. mars 2017
Skinkeost saus!
Dette må være verdens enkleste saus å lage. Man blander like mange ss med Skinkeost og creme fraiche. Blandet det sammen og varmer det ca 30 sek i mikroen. Man kan også bruke baconost, kanskje andre kremoster også?
Når jeg lager kun til meg selv lager jeg som følgende:
2 ss creme fraiche
2 ss baconost / skinkeost
Man kan vel også tilsette litt koktkinke eller litt fin hakket hvitløk også. Denne sausen har jeg brukt til både kylling, kalkun og squash- pasta. Minstemann i huset elsker denne sausen.
Når jeg lager kun til meg selv lager jeg som følgende:
2 ss creme fraiche
2 ss baconost / skinkeost
Man kan vel også tilsette litt koktkinke eller litt fin hakket hvitløk også. Denne sausen har jeg brukt til både kylling, kalkun og squash- pasta. Minstemann i huset elsker denne sausen.
lørdag 18. mars 2017
Kylling grateng
Denne oppskriften er basert på pølsegratengen som er lagt ut tidligere. Oppskriften ligger her.
Dette er en enkel middagsrett som faller i smak hos de aller fleste :)
Du trenger:
2 fedd hvitløk
1 grillet kylling
1/2 boks creme fraiche
1/2 boks bacon- eller skinke-ost
1 pose brokkoli/ blomkål, evt 1/2 blomkål og 1/2 brokkoli
Revet ost
Fremgangsmåte:
Rensk kyllingen. Hakk opp hvitløken.
La grønnsakene koke i 1 min, dersom du bruker fersk skal de kun forvelles.
Bland sammen creme fraiche, Skinkeost og hvitløk. Hell grønnsakene i en ilfastform og fordel kyllingen i. Bland så sausen i, og ta ost over.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 25 min.
Jeg serverer med pasta til barna, og jeg steker ofte asparges vedsidenav.
Dette er en enkel middagsrett som faller i smak hos de aller fleste :)
Du trenger:
2 fedd hvitløk
1 grillet kylling
1/2 boks creme fraiche
1/2 boks bacon- eller skinke-ost
1 pose brokkoli/ blomkål, evt 1/2 blomkål og 1/2 brokkoli
Revet ost
![]() |
Før steking |
Fremgangsmåte:
Rensk kyllingen. Hakk opp hvitløken.
La grønnsakene koke i 1 min, dersom du bruker fersk skal de kun forvelles.
Bland sammen creme fraiche, Skinkeost og hvitløk. Hell grønnsakene i en ilfastform og fordel kyllingen i. Bland så sausen i, og ta ost over.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 25 min.
Jeg serverer med pasta til barna, og jeg steker ofte asparges vedsidenav.
Abonner på:
Innlegg (Atom)
Skinkegrateng (lavkarbo)
Denne gratengen ble laget av varer jeg kunne finne i kjøleskapet. Så oppskriften ble til underveis. Men resultatet ble bra, og ungene digge...

-
Denne oppskriften er basert på pølsegratengen som er lagt ut tidligere. Oppskriften ligger her. Dette er en enkel middagsrett som faller i ...
-
Hvorfor spise vanlige vafler når man kan lage gode lavkarbovafler! Denne oppskriften er svært enkelt, og baseres på rømme. Denne oppskrift...
-
Nå vil jeg dele min favoritt oppskrift med dere! :) Det er nemlig små suksessterter, perfekte størrelser! Og enkle å lage! Denne oppskrifte...