Søk i denne bloggen

torsdag 15. desember 2016

Gratinert kjøttdeig med blomkål/brokkolimos

Denne oppskriften deler jeg med tillatelse fra min kollega, som ga meg oppskriften.
Det er en slags kjøttdeig-grateng.



Du trenger
400 gr kjøttdeig
2 tomater
3-4 ss sukkerfri ketchup
1/2 blomkål
1/2 brokkoli
2 ss fløte
litt smør
salt
pepper
hvitløkspulver
Basilikum
ost til gratinering


Fremgangsmåte:
Stek kjøttdeigen, når den er ferdig tilsetter du hakkede tomater og ketchup. La dette små koke i 5 min. Smak til med krydder. Hvitløkskrydder er ikke nødvendig dersom du ikke liker det. Tilsett gjerne litt basilikum.

Kutt opp brokkoli og blomkål i biter, ikke store, da det vil ta lengere tid å koke. La det koke til det blir mørt (20-30 min). Hell ut vannet. Tilsett så fløte og smør. Mos brokkolien og blomkålen. Og rør alt godt sammen. Smak til med salt og pepper.  

Legg kjøttdeigen nederst i en ildfastform, så tar du mosen over. Og tilslutt valgfri ost.

Stekes i 25 min på 225 grader.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Lavkarbo pannekaker på 15 min

Denne oppskriften er det ikke jeg som har jobbet meg frem til, men min samboer! Han overrasket meg med pannekaker når jeg kom hjem fra seinv...