Søk i denne bloggen

søndag 10. januar 2021

Lavkarbo Pizzabunn

Har den siste tiden eksperimenter litt for å få til en mer fast pizzabunn, som ikke hadde ost som hovedingrediens.



Nå er jeg såpas fornøyd med denne at jeg ønsker å dele den med flere. Bunnen er relativt enkel å lage. 

Denne oppskriften holder til 2 små pizzaer, eller 1 stor langpannepizza. 


Ingredienser: 

1 dl kokosmel

0,6 dl mandelmel 

2,5 ss fiberhusk

1/2 ts Salt

1 ts Hvitløkspulver

2 ts bakepulver

2,5 dl vann

1 egg


Fremgangsmåte:

bland sammen alt det tørre i en bakebolle. Tilsett så vann og egg ,rør godt. La deigen binde seg/ hvile i ca 5 minutter. Da vil deigen være enklere å jobbe med. 


Jeg pleier å legge deigen mellom 2 bakepapir når jeg kjevler den ut. Når jeg lager pizza til 1 person(liten) bruker jeg som regel pizzaovnen, da forsteker jeg bunnen i noen minutter, før jeg legger på den toppingen jeg ønsker, også steker jeg den ferdig. 


 



mandag 21. september 2020

Omelett i brødform

 


Til denne omeletten bruker jeg 

6 egg

1/5 boks creme fraish

Ønsket mengde Skinke (jeg bruker ca 100gram)

1/2  hakket løk

1/2 paprika hakket

Ønsket mengde Sopp

Litt salt og litt pepper

75gr revet ost 


Pisk sammen egg og creme fraish, bland så i resten av ingrediensene. 

Dekk en brødform med bakepapir, stekes midt i ovnen på 200grader i ca 30-35 min, til eggene har festet seg. 

søndag 3. februar 2019

Lavkarbo pannekaker på 15 min

Denne oppskriften er det ikke jeg som har jobbet meg frem til, men min samboer! Han overrasket meg med pannekaker når jeg kom hjem fra seinvakt.




Alt som trengs i denne oppskriften er kjøpt på dagligvarebutikken. Enkelt og greit.

For å lage 7 pannekaker (medium størrelse) trenger du:

3 store egg
65 gram kremost (brukte Philadelphia)
0,5 dl vann
80 gram mandelmel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljeekstrakt
1/2 ts kanel
1/2 ts stevia eller annen søtning.

Smør til steking




Bland sammen alt det våte( egg, kremost og vann) bruk en stavmikser eller håndmikser.
Mål opp mandel mel i en annen bolle og tilsett resen av de tørre ingrediensene. Deretter drysser du tørrblandingen i det våte, fortsett å visp med stavmikseren/ håndmikser. Når røren ikke er klumpete er den ferdig!


søndag 6. januar 2019

Ovnristede mandler

Jeg har lenge kjøpt meg ovnristede mandler i butikken, men hadde nå lyst til å lage egne.

Det ble jo både billigere og sunnere. Uten olje!






Ingredienser:
250gr mandler
2 dl vann
2 ss salt
1 ss hvitløkspulver
1 ss paprikapulver
0,5 Ts grillkrydder

Man kan jo bruke de krydderne man liker og har for hånd. F.eks løkpulver, chilipulver, spisskummen.

Fremgangsmåte:
Kok opp vannet med mandler og salt. La det koke ca 4 min. Sil av vannet.


Legg mandlene utover en stekeplate med bakepapir, evt bruk en ildfastform. Bland krydderne sammen i en liten bolle og dryss over mandlene.. Bland krydderne godt i mandlene



Stek mandlene i 20 min på 175 grader. Jeg åpnet ovnen hvert 5.min. for å fjerne damp.




torsdag 6. april 2017

Tips: Jacobs utvalgte pølser

På utkikk etter  pølser med lite karbohydrater? Da vil jeg tipse deg om Jacobs utvalgte pølser, de selges på blant annet meny. Inneholder 0,3 gram karbohydrater pr 100 gram. De finnes i forskjellige typer og smaker, min favoritt er ostepølse. Min samboers favoritt er bratwurst.



Disse pølsene kan like godt slenges på grillen, som å stekes  i panna. Foreløpig har jeg kun stekt de på panna, men gleder meg til å prøve de på grillen.


Barna ville ha pølser og potetmos til middag, da laget jeg likegodt blomkålmos til meg selv. Som faktisk er mye bedre enn potetmos.
Oppskriften på blomkålmosen jeg lager finner du her.



onsdag 5. april 2017

Blomkålmos

Blomkålmos er hærlig tilbehør, og enkelt.

Når jeg lager kun til meg selv lager jeg på følgende måte:
1/2 hode blomkål
2 ss smør
2-3 ss fløte
salt
pepper
dill




Kutt blomkålen i buketter. La de kokes til det er mørt. ca 30 min. Hell av vannet. Tilsett smør og fløte. Mos/stapp eller bruk en stavmikser, til å mose blomkålen. Tilsett salt, pepper og litt dill. La det småkoke noen minutter før servering.

Her brukes blomkålmosen som tilbehør til kjøttboller.

tirsdag 4. april 2017

kokoslapper

Lapper, små pannekaker laget med kokosmel. Denne oppskriften har få ingredienser, så denne røra lager du raskt.

Du trenger:
4 ss med kokosmel
1/2 ts bakepulver
2 ss seter rømme
2 ts sukrin
ca 1/2 dl vann


Rør sammen alle ingrediensene, rør inn vannet tilslutt. Ikke sikkert du trenger å tilsette alt vannet, tilsett nok vann til en smidig røre. Pass på at det ikke blir noen klumper.


Barna spiste disse lappene med kanel og sukker. Jeg brukte majones og hvitost.

Skinkegrateng (lavkarbo)

Denne gratengen ble laget av varer jeg kunne finne i kjøleskapet. Så oppskriften ble til underveis.  Men resultatet ble bra, og ungene digge...