Arkiv

fredag 6. januar 2017

Lavkarbo Troika

Dette var ikke så vanskelig som jeg trodde, og skal absolutt lage det igjen! NAM!
Denne oppskriften fikk jeg fra en kollega, så vet ikke helt hvor den stammer fra. Men god var den!



Bunnen består av Marsipan og det lager du på følgende måte:

2 Eggehviter
80 gr mandelmel (Kan kjøpes på helsekost)
1 ts flytende natreen
2-3 dråper mandelessens (Ikke nødvendig)
2 ss peanøttsmør

Bland alt sammen, med hendene og la deigen stå mens du lager geleen.


Gele:
1 dl Fun bringebærsaft
1 dl vann
3 gelatinplater


Legg gelatinplatene i kaldt vann. De skal ligge ca 3-4 minutter. I mens kan du koke saften. Kok opp saften( Blandet med 1 dl vann). Klem overflødig vann ut av gelatinplatene. Fjern saften fra kokeplaten og tilsett gelatinplatene. Avkjøl geleen.




Nå kan du presse deigen ned i en form. som er kledd med bakepapir.
Når geleen er blitt tykk, men fremdeles flytende heller du den over marsipanen. 
Avkjøl til geleen stivner.



Sjokoladen
100 g mørk sjokolade (min. 70%)
2 ss fløte
50 g smør
dersom du ønsker sjokoladen litt søt, tilsett 1 ts flytende natreen.

Smelt smøret i en kasserolle, tilsett så fløten. Varm dette opp til det nesten koker. Ta kasserollen av platen og tilsett sjokoladen, la det ligge noen minutter under ett lokk. Rør så godt sammen.
Hell det over den stive geleen.
Avkjøl, så skjærer du opp i passelige biter. Oppbevares kjølig i en lukket boks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar