Arkiv

fredag 28. oktober 2016

Lavkarbo snickerskake

Oppskriften er funnet på Lavkarboforum, men inneholdte ritzkjekse og det vil jeg ikke bruke. Byttet det ut med Paranøtter, og gjorde noen andre forandringer. For å få mindre karbohydrater.

Bunn:
200 gr peanøtter, salte
50 gr paranøtter
3 eggehviter
2 ss sukrin
2 gr steviapulver
8 gr fiberhusk

peanøtter,paranøtter og fiberhusk
Pisk eggehvitene stiv, ha i søtningen litt og litt. Pisk det stivt. Da skal kunne holde bollen opp-ned uten at innholdet faller ut ;)  Hakk opp peanøtter og paranøtter. Bland inn fiberhusk, før du rører det forsiktig inni eggehviten . Dekk kakeformen med bakepapir i bunnen. Stekes i ca 25 min på 200 grader.

klar til steking
Avkjøl bunnen.

Mens bunnen avkjøles kan du lage sjokoladekremen.

Sjokoladekrem:
100 gr meierismør
100 gr mør sjokolade, sukkerfri.
3 eggeplommer
2ss sukrin
10 dråper stevia med sjokoladesmak. Kan bruke nøytral også.
2 ss sterk kaffe

Smelt smør og sjokolade på svak varme. Tilsett steviadråpene og kaffen. Avkjøl litt ( 20 min på benk) Pisk eggeplommene og sukrin i en annen bolle. Det skal piskes stivt. Rør det så inn i sjokoladen.

pisk 3 dl med fløte, for å lage krem.
Legg kremen oppå bunnen, når bunnen er avkjøt. Legg sjokoladekremen på toppen.

Hele kaken inneholder ca 30 gr karbohydrater.
ferdig resultat


 Kan med fordel bruke litt mer søtning i sjokoladekremen og i kremen, dersom du liker det. Pynt gjerne med litt peanøtter på toppen av kaken. Jeg var dessverre tom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar