Brente mandler på lavkarbovis, dette hadde jeg aldri prøvd før, så var litt usikker på fremgangsmåte. Så dette ble mer som et prøveprosjekt, og overraskende nok ble det svært bra! Dette ble farlig godt!
Jeg brukte tagatose, men man kan helt sikkert bruke andre søtningsmidler, men jeg vet at tagatose er fin å bruke når man skal karamellisere.
Jeg brukte:
240 gr mandler (med skall)
75 gr tagatose
1 dl vann
2 ts kanel
Bland alt sammen i en stekepanne, og la det koke. Du må røre HELE tiden, vannet begynner raskt å fordampe. Når vannet fordamper vil mandlene karamellisere seg, rør til alt vannet er fordampet og mandlene er karamellisert av tagatosen.
Ha så mandlene over på et bakepapir, gjerne med noe unner, da det er ganske varmt. La det avkjøle seg. Mandlene vil klistre seg litt sammen, men det løsner du når mandlene er avkjølt.
Oppbevar de en lukket boks.
Søk i denne bloggen
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Skinkegrateng (lavkarbo)
Denne gratengen ble laget av varer jeg kunne finne i kjøleskapet. Så oppskriften ble til underveis. Men resultatet ble bra, og ungene digge...
-
Denne oppskriften er basert på pølsegratengen som er lagt ut tidligere. Oppskriften ligger her. Dette er en enkel middagsrett som faller i ...
-
Hvorfor spise vanlige vafler når man kan lage gode lavkarbovafler! Denne oppskriften er svært enkelt, og baseres på rømme. Denne oppskrift...
-
Nå vil jeg dele min favoritt oppskrift med dere! :) Det er nemlig små suksessterter, perfekte størrelser! Og enkle å lage! Denne oppskrifte...
Mine mandler ble seige, hva gjør jeg galt?
SvarSlett